Dagje Zutphen, de moeite waard!

In Zutphen vindt u de Flagship store van John Bardale met de meest uitgebreide kledingcollectie en een meubelcollectie met schitterende Engelse stoffen zoals u ze niet meer overal vindt. In te passen in elk interieur. Dit kunt u natuurlijk mooi combineren met één van de onderstaande bezienswaardigheden:

  1. Bezoek een van de vele hofjes – de hofjes van Zutphen liggen in het hart van het oude centrum. Bezoek je een hofje, dan zul je versteld staan van de rust die je er vindt. Meer over de hofjes van Zutphen lees je hier.
  2. Bezoek de Librije, de enige overgebleven kettingbibliotheek van Nederland – heel bijzonder, een kettingbibliotheek. De boeken die je kunt zien zijn honderden jaren oud en liggen dus aan de ketting.
  3. Het nieuwe Stedelijk Museum van Zutphen  is een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van de stad Zutphen en omgeving in beeld brengt.
  4. Een wandeling langs de oude stadsmuren en de Berkelpoort – de Berkelpoort is een onderdeel van de Zutphense stadsmuur en gelegen aan de oostelijke rand van het stadscentrum, over de rivier de Berkel. Het is de enige overgebleven waterpoort van Nederland!
  5. Koffiestop bij Van Rossum’s – bij Van Rossum’s drink je heerlijke koffie, het schijnt zelfs de lekkerste koffie van Oost Nederland te zijn?
    Of wat dacht u van De Pelikaan, een authentieke koffiebranderij.
  6. De Markt op de Zaadmarkt – er zijn gedurende de week verschillende markten in Zutphen. De markt op de Zaadmarkt is op donderdag en zaterdag, vooral heel sfeervol door al de Middeleeuwse panden die eraan gelegen liggen.
  7. Of lunchen bij de één van de vele gezellige lunchrooms in Zutphen, zoals Chapoo!, Bryans, of waan je in een gezellige Engelse pub zoals Uffies
  8. In de zomer een prachtige tocht met de fluisterboten om deze mooie Hanzestad vanaf het water te bewonderen.